maandag, augustus 22, 2005

Gruwelijk

Geluk zit in een doosje: eergisteren bracht de postbode het nieuwste boek van Bret Easton Ellis: Lunar Park. Waarschijnlijk zal ik daar nog meer over vertellen als ik het boek heb uitgelezen, maar ik wil even ingaan op Glamorama en Less than Zero. In LtZ volgen we een student - Clay - tijdens zijn kerstvakantie, thuis in LA. Iedereen is jong, mooi, rijk, stoned, dronken en dodelijk verveeld. Een 'snuff movie' is een welkome afwisseling.

Glamorama vertelt het verhaal van Victor, een model in opkomst. Hij komt in Londen terecht, raakt onder invloed van een voormalig fotomodel - Bobby - en wordt gedwongen om mee te werken aan diverse terroristische aanslagen. De aanslagen zijn al gruwelijk genoeg, maar er is nog iets. Alle aanslagen worden op een professionele manier gefilmd. En niet vanwege enig ideaal.

Dit is mijn interpretatie, maar als we deze gedachte tot het eind volgen, dan gebeuren er in het verhaal verschrikkelijke dingen met als enig doel het vermaak van een aantal duistere figuren. De 'snuff movie', maar dan een volgende fase ervan.

Slaap lekker.

0 Comments:

Een reactie posten

Links:

Een link maken

<< Home