donderdag, februari 16, 2006

Informatiedragers

Bij informatie denk je waarschijnlijk aan nullen en enen. Informatiedragers? DVD's, USB sticks, CD ROM's misschien nog. Wat dacht je van papier? Bijvoorbeeld ingebonden jaargangen van een tijdschrift? Ook van dat soort informatiedragers wordt nog gebruik gemaakt. In 'mijn' bibliotheek bijvoorbeeld.

Samen met wat collega's mocht ik een kijkje nemen bij handboekbinderij Bronsgeest. Absoluut een ervaring. Een stapel tijdschriften werd eerst aan elkaar genaaid op en machine van zo'n 80 (!) jaar oud. Daarna werd er met achteloze kundigheid twee stukken karton op maat gesneden, aan elkaar vastgemaakt met een 'rug' en werd er een - ook weer perfect op maat gesneden - stuk linnen op gelijmd. Nog even de titel op de rug en dan kunnen de kaft en de stapel papier op elkaar bevestigd worden. Puur vakmanschap.

Niet verrassend, maar de digitalisering heeft ook consequenties voor dit bedrijf. Tijdschriften worden steeds vaker alleen digitaal uitgegeven en dus neemt de behoefte aan ingebonden tijdschriften af. Eigenlijk jammer.

1 Comments:

Blogger Daniel B. zei...

Hello. You like theatre?

www.bikedrool.blogspot.com

donderdag, 16 februari, 2006  

Een reactie posten

Links:

Een link maken

<< Home