dinsdag, mei 23, 2006

Serendipity

Serendipity: zoeken naar een speld in de hooiberg en de boerendochter vinden. Over de lol van internet heb ik al eens eerder geschreven. En ik denk nog steeds dat het internet steeds meer een soort megatijdschrift wordt, boordevol grappige nieuwtjes. Tot zover niets nieuws, dus.

Maar ik heb eens een nieuwe manier geprobeerd om door dat tijdschrift heen te bladeren: de knop 'next blog'. Daarmee open je een willekeurig blog. Het meeste is - wat mij betreft - onzinnig, oninteressant of onleesbaar. Ik ken geen Spaans, Frans of Koreaans, dus daar heb ik niets aan. Verder is er veel gekras van puistige pubers. Groot leed wat niet aan mij is besteed.

Er zijn ook blogs die opvallen. Zo kom ik er één tegen vol stoere rabbijnen, over het leven in een kibboets. Althans dat denk ik; het meeste is geschreven in het Hebreeuws. Jongemannen die elkaar innig beminnen, naakte meisjes waarvan ik heel hard hoop dat ze ouder dan 18 zijn. Een Singaporese die niets anders doet dat shoppen en haar tips en ervaringen met ons wil delen.

En dan - eindelijk - toch nog een klompje goud tussen alle rommel. Een site met verassend mooie foto's van alledaagse zaken: Petit Morceau de Vie. Zo'n site om te markeren en af en toe even in te kijken. Als een tijdschrift, zeg maar...

2 Comments:

Blogger Véronique zei...

Nice to see that people other than our nearest and dearest like it too. Thanks for the publicity!

vrijdag, 26 mei, 2006  
Anonymous deeb zei...

Een andere blog wellicht interessant, in ieder geval een poging om intelligent te zwammen, en gemaakt door een goede bekende van jou en mij:

Breinstorm.web-log.nl

woensdag, 31 mei, 2006  

Een reactie posten

Links:

Een link maken

<< Home